Een eigen vroedvrouw

In onze praktijk kies je je eigen vroedvrouw. Deze zal je tijdens je hele zwangerschap, bevalling en kraambed begeleiden. Wij hebben per verloskundige niet meer dan 4 vrouwen per maand onder zorg, zodat het vrijwel nooit gebeurt dat we –zoals in reguliere groepspraktijken vaak wel het geval is- onze aandacht moeten verdelen of een andere vroedvrouw te hulp moeten roepen.

Tijdens de zwangerschap

Een goed verlopende zwangerschap en een voorspoedige bevalling zijn gebaat bij een optimaal wederzijds contact. Daar is tijd voor nodig en daarom plannen we die in, ongeveer een uur per consult. Hoe vaak we elkaar zien bepalen we in overleg en naar jouw behoefte, gemiddeld komt dat neer op zo‘n 12 keer.

Tijdens de controles is er op deze manier niet alleen tijd om jouw lichamelijke gezondheid en die van je kind te bespreken, maar ook de andere aspecten van je zwangerschap. Hierbij kun je denken aan een uitgebreid gesprek over de bevalling, maar ook aan meditatie, visualisatie en lichamelijke oefeningen.

De bevalling

Tijdens je bevalling zijn we bij je vanaf het moment dat jij dat prettig vindt, tot enkele uren na de geboorte. Dit is ongeacht hoe je bevalling verloopt, en ook als je tijdens de bevalling een medische indicatie krijgt en overgedragen wil worden aan de gynaecoloog. Overigens, ook als in de zwangerschap al blijkt dat je onder begeleiding van een gynaecoloog gaat bevallen kunnen we tijdens je bevalling bijstaan als jij en je partner dat graag willen*.

We begeleiden graag waterbevallingen en hebben meerdere geboortebaden te leen voor clienten.
Ook beschikken we elk over een baarkruk. Belangrijk vinden we dat je kunt bevallen op de manier waarop jij dat wil, waarbij we onze kennis en ervaring zullen inzetten om je te helpen het proces optimaal te laten verlopen. Allebei maken we gebruik van Mexicaanse massagetechnieken (Rebozo) en andere ondersteunende vroedvrouwen-technieken.

De kraamtijd

In het kraambed komen we in overleg nog een aantal keren bij jullie aan huis, en meestal wordt de zorg rond 2 maanden na de bevalling afgesloten. We hebben ruime ervaring bij het begeleiden van borstvoeding, zijn groot fan van ‘biological nurturing’, natuurlijke materialen en natuurlijk ouderschap, en indien gewenst geven we advies over het nabij dragen van je kindje (Yvon is draagconsulent).

Maar uiteindelijk moet de manier waarop jullie met je kindje omgaan natuurlijk vooral bij jullie zelf passen, en passen we onze zorg daar op aan.

En verder

In onze praktijk werken wij volgens de 3 peilers van Evidence Based Practice. Deze peilers zijn: het beste bewijs uit correct geinterpreteerd onderzoek, de kennis & ervaring van de zorgverlener én de input & de expertise van de cliënt over haar eigen situatie & wezen.

Om te kijken of er een klik is kun je natuurlijk eerst een vrijblijvend kennismakingsgesprek plannen. Ook als je niet in Rotterdam woont, een ongebruikelijke zorgvraag hebt waar je eigen verloskundige niet in mee wil gaan, of er niet uit komt met je eigen zorgverlener, kun je contact met een van ons opnemen. We kijken dan samen of we iets voor je kunnen betekenen.
Voor ons staat de autonomie van elke zwangere centraal.

*Hiervoor kan wel een aanvullend tarief gelden; zie ‘tarieven’