Mijn naam is Pauline Doedens.2016-02-11 Vroedvrouwen vierkant hires-2

Ik ben verloskundige sinds 2006. Ik heb gewerkt in verschillende settings: in een grote stadspraktijk in Den Haag, in ziekenhuizen in Londen en Den Haag en als waarnemend plattelandsvroedvrouw. Nu we naar het zich doet aanzien definitief neergestreken zijn in Rockanje, ben ik in 2013 gestart met de kleinschalige praktijk waar ik al vanaf het begin van droomde.

Ik ben 45 jaar en woon gelukkig samen met Erik-Jan, de vader van mijn kinderen (2 zonen, 15 en 12, en een dochter van 9). Voordat ik de omschakeling maakte naar dit prachtige vak werkte ik als chemisch technoloog. Dat heeft in elk geval nu als voordeel dat ik begrijp wat Erik-Jan bezig houdt….en het heeft me een gedegen wetenschappelijke basis gegeven die me ook als verloskundige vaak goed van pas komt.

In mijn vrije tijd mag ik graag in de moestuin en met mijn bijen werken. Als het regent stop ik de oogst van het seizoen in potjes, doe ik aan yoga en brei ik wel eens een truitje.

 

FullSizeRenderIk ben Yvon Noordermeer,

verloskundige sinds 2011, moeder sinds 2002 en Rotterdamse sinds 1976.
Als verloskundige ben ik gestart in een grote stadspraktijk en via een aantal forenzenwijk-praktijken begin 2016 met Pauline een kleine praktijk middenin de stad begonnen. Deze manier van werken, kleinschalig met aandacht voor het hele individu, voelt als een warm bad.

Als stadse woon ik vlakbij de praktijk met mijn grote liefde Wilfred en mijn kinderen (een zoon van 15, dochter van 13, zoon van 11, dochter van 5 en een verse zoon). Net als Pauline ben ik techneut en nerd van oorsprong; industrieel ontwerp-ingenieur. Het helpt me nog steeds om op creatieve wijze de wetenschap in mijn vak te verwerken.

Na het krijgen van kinderen had ik jarenlang een bedrijf aan huis dat uitgroeide tot een groothandel in biologische handwerkmaterialen, voordat ik toch besloot mijn hart te volgen en het vroedvrouw-zijn na te streven. In mijn vak heb ik een grote voorliefde voor water.

Naast mijn werk als vroedvrouw geef ik graag workshops over onder andere de watergeboorte, het dragen van kinderen en textiel. Als ik niet werk reis ik in mijn oldtimer-bus, liefst naar Schotland of Scandinavië. Of kom ik terug bij mijn liefde voor textiel, ontwerpen, bouwen, bakken of in slaap vallen in bad.

cropped-cropped-IMG_1208.jpg

foto’s gemaakt door Doula Sophie, naast een fantastische doula ook een begenadigd geboortefotograaf.