Mijn naam is Merel Bas
Ik ben 35 jaar oud en woon met mijn man en hond in Delft. In die 35 jaar heb ik mijzelf breed ontwikkeld: mijn man grapt weleens dat studeren mijn hobby is geworden. Ik heb een professionele achtergrond in de kunst/cultuursector en journalistiek/communicatie. Tegelijkertijd heb ik altijd voor mensen gezorgd en mij ook daarin ontwikkeld. In 2010-2012 volgde ik een alternatieve opleiding kinder- en jeugdbegeleiding waarbij ik op een nieuwe manier leerde kijken naar het geboorteproces en de rol van de vroedvrouw daarin. De verloskunde was een diepe wens die opnieuw werd aangewakkerd en uiteindelijk koos ik om hier werk van te maken. . In september 2016 ben ik gestart met de opleiding Verloskunde in Rotterdam en toen ik de periode januari-juni 2020 stage liep bij Vroedvrouwen Rotterdam beviel dat zo goed voor zowel de cliënten, de vroedvrouwen als mijzelf dat ik me bij hen heb aangesloten. Ik ben verliefd op dit vak en ik zie het als een bijzondere en belangrijke taak dat ik ouders tijdens de periode van conceptie, zwangerschap, geboorte en kraamtijd mag begeleiden.

In mijn vrije tijd maak ik lange boswandelingen met de hond, werk ik in de tuin, klus ik aan mijn huis, warm ik op in de sauna en brei ik geregeld iets voor de mensen die ik liefheb.

Merel heeft een nog enkele plekken voor zwangeren vanaf januari 2023, is vrij in juni 2023 en werkt de zomervakantie door.


Mijn naam is Yvon Noordermeer,FullSizeRender verloskundige sinds 2011, moeder sinds 2002 en Rotterdamse sinds 1976.
Na mn opleiding ben ik gestart in een grote stadspraktijk in Rotterdam en via een aantal forenzenwijk-praktijken in 2016 deze kleine caseloadpraktijk middenin de stad begonnen. Deze manier van werken, kleinschalig met aandacht voor het hele individu, voelt als een warm bad.

Na het krijgen van mijn oudste kinderen had ik jarenlang een bedrijf aan huis dat uitgroeide tot een groothandel in biologisch textiel, voordat ik besloot toch mijn hart te volgen en het vroedvrouw-zijn na te streven. Mijn fascinatie voor het proces dat van een vrouw een moeder maakt, bleef. Het mogen begeleiden van dit proces stemt me elke dag blij.

Als stadse woon ik vlakbij de praktijk met mijn lief en mijn 5 kinderen. Ik ben techneut van oorsprong; industrieel ontwerper. Het helpt me nog steeds om op creatieve wijze de wetenschap in mijn vak te vertalen.
Naast mijn werk als vroedvrouw geef ik graag workshops over onder andere de watergeboorte en textiel. Als ik niet werk reis ik in mijn oldtimer-bus of kom ik terug bij mijn liefde voor wol, ontwerpen, duurzaam verbouwen, (dak)tuinieren en in slaap vallen in bad.

Yvon is onze echoscopist & lactatiekunde IBCLC
Yvon heeft nog ruimte voor enkele zwangeren uitgerekend in  februari, maart en mei
2023, vol voor april en juni, vrij van juli tot medio augustus 2023


Mijn naam is Pauline Doedens.2016-02-11 Vroedvrouwen vierkant hires-2
Ik ben verloskundige sinds 2006. Ik heb gewerkt in verschillende settings: in een grote stadspraktijk in Den Haag, in ziekenhuizen in Londen en Den Haag en als waarnemend plattelandsvroedvrouw. Nu we naar het zich doet aanzien definitief neergestreken zijn in Rockanje, ben ik in 2013 gestart met de kleinschalige praktijk waar ik al vanaf het begin van droomde.

Ik ben geboren in 1970 en woon gelukkig samen met Erik-Jan, de vader van mijn 3 kinderen. Voordat ik de omschakeling maakte naar dit prachtige vak werkte ik als chemisch technoloog. Dat heeft in elk geval nu als voordeel dat ik begrijp wat Erik-Jan bezig houdt….en het heeft me een gedegen wetenschappelijke basis gegeven die me ook als verloskundige vaak goed van pas komt.

In mijn vrije tijd mag ik graag in de moestuin en met mijn bijen werken. Als het regent stop ik de oogst van het seizoen in potjes, doe ik aan yoga en brei ik wel eens een truitje.

 


Mijn naam is Kapinga Mwamba 
In 1985 ben ik geboren in Rotterdam. Ik woon in Culemborg samen met mijn partner Dominic en 3 kinderen.
Ik hou van wollen kleertjes naaien, tekenen en wandelen.

Al zolang ik mij kan herinneren wilde ik verloskundige worden. In 2013 haalde ik in mijn kraambed mijn diploma……daarna was er een hele tijd niets. Ik kon niet goed mijn draai vinden als verloskundige. Want hoewel het het mooiste vak op de wereld is voelde ik dat ik het anders wilde; ik wist alleen niet wat en hoe.
Ik ging de kraamzorg in, deed de opleiding natuurlijke kraamzorg en het verdiepingsjaar. Dit heeft me veel gebracht. Ik verbreedde mijn kennis over wolletjes, warmtezorg en omhulling. Ik verdiepte me in de antroposofie. Ik heb 3 jaar als natuurlijk kraamverzorgende gewerkt.

In 2014 ontmoette ik Pauline en niet lang daarna Yvon. Wat een verademing, wat een feest. Er werd een vuur in mijn hart ontstoken. Dit was de aanvulling die ik altijd al zocht: vroedvrouw zijn!

Kapinga neemt zeer beperkt zwangeren uit de regio Rotterdam aan die uitgerekend zijn in 2023. Was je al eerder bij haar onder zorg, neem dan zelf contact met Kapinga op. 

cropped-cropped-IMG_1208.jpg

foto’s gemaakt door Doula Sophie, naast een fantastische doula ook een begenadigd geboortefotograaf.