Mijn naam is Pauline Doedens.2016-02-11 Vroedvrouwen vierkant hires-2
Ik ben verloskundige sinds 2006. Ik heb gewerkt in verschillende settings: in een grote stadspraktijk in Den Haag, in ziekenhuizen in Londen en Den Haag en als waarnemend plattelandsvroedvrouw. Nu we naar het zich doet aanzien definitief neergestreken zijn in Rockanje, ben ik in 2013 gestart met de kleinschalige praktijk waar ik al vanaf het begin van droomde.

Ik ben 47 jaar en woon gelukkig samen met Erik-Jan, de vader van mijn 3 kinderen. Voordat ik de omschakeling maakte naar dit prachtige vak werkte ik als chemisch technoloog. Dat heeft in elk geval nu als voordeel dat ik begrijp wat Erik-Jan bezig houdt….en het heeft me een gedegen wetenschappelijke basis gegeven die me ook als verloskundige vaak goed van pas komt.

In mijn vrije tijd mag ik graag in de moestuin en met mijn bijen werken. Als het regent stop ik de oogst van het seizoen in potjes, doe ik aan yoga en brei ik wel eens een truitje.

Pauline ondersteunt haar werk met oa. lichaamswerk, massage, meditatie en/of haptonomie

Ik ben Yvon Noordermeer,FullSizeRender verloskundige sinds 2011, moeder sinds 2002 en Rotterdamse sinds 1976.
Na mn opleiding ben ik gestart in een grote stadspraktijk en via een aantal forenzenwijk-praktijken in 2016 met Pauline een kleine caseload-praktijk middenin de stad begonnen. Deze manier van werken, kleinschalig met aandacht voor het hele individu, voelt als een warm bad.

Na het krijgen van mijn oudste kinderen had ik jarenlang een bedrijf aan huis dat uitgroeide tot een groothandel in biologische textiel, voordat ik besloot toch mijn hart te volgen en het vroedvrouw-zijn na te streven. Mijn fascinatie voor het proces dat van een vrouw een moeder maakt, bleef. Het mogen begeleiden van dit proces stemt me elke dag blij.

Als stadse woon ik vlakbij de praktijk met mijn lief Wilfred en mijn 5 kinderen. Ik ben techneut van oorsprong; industrieel ontwerper. Het helpt me nog steeds om op creatieve wijze de wetenschap in mijn vak te vertalen.
Naast mijn werk als vroedvrouw geef ik graag workshops over onder andere de watergeboorte en textiel. Als ik niet werk reis ik in mijn oldtimer-bus of kom ik terug bij mijn liefde voor wol, ontwerpen, verbouwen, (dak)tuinieren en  in slaap vallen in bad.

Yvon vult haar vroedvrouwelijke werk aan met onder meer reflexologie & herbologie; en helpt bij het toepassen van draagdoeken, natuurlijk ouderschap, kindgeleide bewegingsondersteuning en wasbare luiers.
Yvon is onze echoscopist & lactatiekunde IBCLC 

Mijn naam is Kapinga Mwamba 

In 1985 ben ik geboren in Rotterdam. Ik woon in Capelle aan den IJssel samen met mijn partner Dominic en 3 kinderen.
Ik hou van wollen kleertjes naaien, tekenen en wandelen.

Al zolang ik mij kan herinneren wilde ik verloskundige worden. In 2013 haalde ik in mijn kraambed mijn diploma……daarna was er een hele tijd niets. Ik kon niet goed mijn draai vinden als verloskundige. Want hoewel het het mooiste vak op de wereld is voelde ik dat ik het anders wilde; ik wist alleen niet wat en hoe.
Ik ging de kraamzorg in, deed de opleiding natuurlijke kraamzorg en het verdiepingsjaar. Dit heeft me veel gebracht. Ik verbreedde mijn kennis over wolletjes, warmtezorg en omhulling. Ik verdiepte me in de antroposofie. Ik heb 3 jaar als natuurlijk kraamverzorgende gewerkt.

In 2014 ontmoette ik Pauline en niet lang daarna Yvon. Wat een verademing, wat een feest. Er werd een vuur in mijn hart ontstoken. Dit was de aanvulling die ik altijd al zocht: vroedvrouw zijn!

Kapinga verdiept haar werk als vroedvrouw gesteund vanuit de antroposofie, herbologie en haar diepe overdrachtelijke rust. Zij geeft binnen en buiten de praktijk lezingen over natuurlijke verzorging van moeder en baby in kraamtijd en lang daar na.

cropped-cropped-IMG_1208.jpg

foto’s gemaakt door Doula Sophie, naast een fantastische doula ook een begenadigd geboortefotograaf.